ALT ALT

CHEMEX A KÁVÉZÁS PILLANATAIHOZ ÉS RECEPTEK

Ismerd meg a kávézás tökéletes pillanatainak titkát a Chemex kávéfőzővel. Dobd fel receptjeid!

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A Chemex a szűrt kávé egy olyan változata, amely jelenleg nagyon népszerű az Egyesült Államokban, de mostanában egyre felkapottabb a kávérajongók körében Olaszországban és a világ többi részén is.

Története az 1940-es években kezdődik, amikor Peter Schlumbohm német tudós feltalálta ezt a jellegzetes készüléket. 

HOGYAN KELL ELKÉSZÍTENI A KÁVÉT?

Helyezd a szűrőt a kancsó szájába.

Nedvesítsd meg a szűrőt meleg, de nem forró vízzel, majd öntsd ki.

Tedd a kávét a szűrőbe.

Öntsd a forró vizet a kávéporra körkörös mozdulatokkal.

Amikor a kiáramló kávé elkezd csöpögni, vedd ki a szűrőt: a kávé készen áll a felszolgálásra.

A kávéfőző varázsa a rituáléban rejlik, amelyet a kávé extrakciója kísér: a szűrő kiválasztása, a víz öntésének technikája, az időzítés.

Nem véletlen, hogy a legelegánsabb kávészűrő ma a MoMában, a Modern Művészetek Múzeumában, New Yorkban van kiállítva.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.